Sunday, September 18

Brietårta

Igår var vi lite för hungriga för att vänta på att pajen skulle bli klar så det fick bli en liten förrätt. Har sedan länge tittat på detta recept men man måste ju alltid hitta ett bra tillfälle för varje recept, äntligen kom det för denna fina tårta. Receptet är från den trevliga boken "Hälsokokboken", som Annas Kokbok fast med lite hälsosammare varianter på de vanliga recepten.

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj en form. Lägg brieosten i formen.
Häll över blandade nötter och torkade tranbär. Jag använde valnötter, cashewnötter och pumpakärnor.
Slutligen ringa över flytande honung.

Ställ in i ugnen ca 7 minuter. Beror lite på hur stor osten är och hur smält du vill ha den. Efter 7 minuter var min ganska smält i kanterna.

Ät ljummen som den är eller med kex och knäckebröd.

Nästa gång ska jag prova att ha på lite flingsalt innan jag sätter in den i ugnen, kan blir gott mot den söta honungen och bären. Osten i sig själv är inte så salt heller.


Lycka till & NJUT!!

No comments:

Post a Comment