Sunday, November 7

Underbara Chokladmuffins



Finns det något bättre än saftiga, stora chokladmuffins? Jo, det gör det väl kanske men det är underbart gott. Hittade för ett tag sedan ett recept som såg mycket enkelt och snabbt ut så självklart hittade jag en bra anledning till att göra dem (vi hade ett möte på jobbet en fredag eftermiddag och då behöver man självklart något till kaffepausen).

Eftersom receptet använder olja istället för margarin eller smör så behöver man inte se till att det är rumstempererat eller smälta det först, det är bara att röra ihopa allt. Man kan även justera själv hur man föredrar sina muffins med den chokladfyllning som man har i. Jag tycker själv det är mycket gott att bara ha i vit choklad.

Nog med ord, här kommer receptet:
4 dl vetemjöl
2 dl socker
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 nyper salt
1 dl mörk kakao
3 dl mjölk
1 dl olja
1 ägg
150 gram choklad eller 1-2 dl hackade nötter eller en blandning av båda

Blanda all de torra ingredienserna i en skål och de blöta ingredienserna i en annan. Häll i de blöta ingredienserna i de torra, lite åt gången, och blanda väl. Tillsätt slutligen den hackade chokladen/nötterna. Häll i muffinsformar. Se till att formarna är ganska stadiga eftersom smeten är ganska "tung". En gång använde jag mig av pappersformar till kanelbullar och de var definitivt inte tillräckligt stadiga. Muffinsen hade runnit ut redan innan jag fått dem in i ugnen. Om du använder dig av metallform se till att smörja väl.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
NJUUUUT!

_________________________________________________________________________

Is there anything better than big, moist chocolat muffins? Yes, probably but it's very, very good. A while ago I found a recipe that seemed easy and fast to do, then I only hade to find a reason why to bake them. A meeting a Friday afternoon in the office seemed like the perfect excuse.

The fact that it uses oil instead of butter makes it even faster, you just mix all the ingredients together. You can adjust the muffins your self by deciding which type of chocolate and/or nuts to use. I used only white chocolate and that was very good.

400 ml of flower
200 ml of suggar
4 tbs of baking powder
1 tbs of vanilla suggar
2 pinches of salt
100 ml of cacao powder (unsweetened)
300 ml of milk
100 ml of oil
1 egg
150 grams of chocolate or 150 ml of chopped nuts, or a mix of both

Mix the dry ingredients in one bowl and the wet ingredients in another. Pour the wet ingredients into the dry, a bit at a time, and mix it well. Add the chocolate and/or the nuts. Pour into muffins molds. Bake in 175 degrees for 15-20 minutes.
Enjoy!

No comments:

Post a Comment