Sätt ugnen på 200 grader allra först eftersom det går så snabbt att slänga ihop pajdegen.
Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
salt
1/2 dl olivolja, Extra Virign
1/2 dl vatten
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en degbunke. Blanda olja och vatten för sig. Häll sedan i vätskan i mjölblandningen lite i taget tills du fått en bra paj deg. Om du skulle behöva mer ha då i enbart olivolja annars blir det inte bra.
Tryck ut pajdegen i en pajform (eller form med löstagbar botten, blir lite trevligare att servera utan en form) och förgrädda i 10 minuter.
Vi variera ofta innehållet men denna gång blev det köttfärs, detta är H:s ansvarsområde men denna gången var det faktiskt jag som gjorde det. Blanda i vad du tycker, denna gången stekte jag ihop:
600 gram nötfärs
1 gul lök
2 klyftor vitlök
champinjoner
curry
salt & peppar
lite chilisås
lite tomatpuré
en nypa socker
en aning soja
Se till så att köttfärsblandingen inte blir för blöt, annars trillar pajen sönder när du serverar.
Häll köttfärsblandingen i det förgräddade paj skalet. Lägg skivad mozarella och skivad tomat ovanpå köttfärsen och avsluta med basilika.
Gratinera ca 20 minuter, eller tills pajen fått fin färg, i 200 grader.
Ät med en blandsallad och rött vin.
Bilder: En Nypa Sött
No comments:
Post a Comment