Thursday, July 7

Morotskaka


Jag har alltid haft svårt för att få till en bra morotskaka som inte är för torr eller smakar för mycket kanel eller har för söt frosting. Men när nu Hernan frågade efter en morotskaka så fick jag möjlighet att göra ett försök till och nu blev det riktigt bra. Jag gjorde halv sats i en form som var 20 cm i diameter, lagom stor när man är två, men skriver receptet for vanlig form.

2 dl neutral olja, jag använde solrosolja
2 ägg
knappt 1 dl muscovadosocker
1 dl ljus sirap

5 dl skalade och rivna morötter = ca 4 normal stora
4 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
1 msk kanel
1 krm salt
3 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop olja, ägg och socker. Ha i sirap och de skalade morötterna.
Blanda de torra ingredienserna för sig. Blanda sedan i det i smeten.
Smöra en form med löstagbar botten (24-26 cm i diameter).
Häll smeten i formen.
Ställ formen i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda i ca 40 minuter.

Provstick i kakan för att vara säker på att den är genomgräddad men var också försiktig så att den inte står för länge i ugnen heller.

Låt kakan svalna.

Blanda ihop frostingen och bred den över kakan.

200 gram philadelphia
1 dl florsocker
citronjuice efter smak



No comments:

Post a Comment